Teste gratuite autorizare Expert tehnic

ATENTIE! ACESTA ESTE UN TEST GRATUIT SI CONTINE DOAR 32 DIN 5.152 INTREBARI!

 

 

DOMENIUL DE AUTORIZARE: EXPERTI TEHNICI - TOATE DOMENIILE

 

ATENTIE !
    • Proba scrisă va dura 2 ore.
    • Răspunsurile corecte vor fi bifate cu "X" în căsuța corespunzătoare.
    • Un subiect poate avea unul sau mai multe răspunsuri corecte.
    • Nu se admit corecturi.
    • Se vor folosi instrumente de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră.
    • Punctajul fiecărui subiect este de 0,33 puncte.
    • Din oficiu se alocă 0,1 puncte.

Se consideră că au promovat examenul candidații care au obținut minimum notă 7 la chestionarul de tip grilă și minimum notă 7 la studiul de caz.

1. 
În cazul terasamentelor în debleu sau la nivelul terenurilor, alcătuite din pământuri argiloase cu simbolul 4e, 4f și a căror calitate este rea sau foarte rea, se recomandă înlocuirea cu pământuri corespunzătoare sau stabilizarea mecanică sau cu lianți pe o grosime de minim:

2. 
La evaluarea seismică a unei clădiri de locuit cu structura din zidărie confinată, cu regim de înălțime P+2E, amplasată în municipiul Vaslui, construită în anul 1965, s-a realizat un nivel de cunoaștere KL1. În aceste condiții, expertizarea se poate face:

3. 
La stabilirea amplasamentelor obiectivelor economice se vor respectă câteva exigențe privind poluarea fonică. Dimensionarea zonelor de protecție sanitară se face în așa fel încât în teritoriile protejate să se asigure și să se respecte valorile limită ale indicatorilor de zgomot. Care dintre specificațiile de mai jos nu sunt conforme normelor de igienă și sanitate publică?

4. 
În tabloul electric aferent rețelei IT din blocul operator se poate realiza bareta PE:

5. 
Nivelurile de zgomot caracteristice perioadelor de activitate de vârf în parcaje sunt precizate în norme. Care dintre precizările de mai jos nu corespund precizărilor din normativ?

6. 
Se consideră o grindă simplu rezemată din lemn masiv, dispusă orizontal, ce face parte dintr-un planșeu al unei clădiri rezidențiale. Grinda are lățimea de 150 mm, înălțimea de 170 mm, clasa de rezistență C24 (E=11000 N/mm2), deschiderea de calcul de 4,20 m și clasa 1 de exploatare. Grinda este acționată de încărcări verticale uniform distribuite astfel: o încărcare permanentă cu valoarea caracteristică 0,6 kN/m (inclusiv greutatea proprie) și o încărcare utilă de durată medie cu valoarea caracteristică de 1,4 kN/m. Valoarea deformației finale sub acțiunea încărcărilor permanente și variabile, stabilită conform prevederilor SR EN 1995-1-1, este:

7. 
Pentru stratul 2 să se calculeze tasarea din consolidarea secundară în timp de 10 ani după finalul consolidării primare (calculat la punctul anterior).

8. 
Centralelor termice care utilizează gaze peroliere lichefiate destinate alimentării cu căldură a unei singure clădiri pot fi amplasate la subsolul sau demisolul:

9. 
În urma realizării unui foraj geotehnic în zonă de fliș, a fost întâlnită următoarea succesiune stratigrafică: 0,00-0,30: sol vegetal; 0,30-2,50: material deluvial alcătuit din fragmente de rocă, prinse într- un liant argilos; 2,50-10,00: gresie; Suma lungimii fragmentelor (carotelor) recuperate din foraj cu lungimea mai mare sau egală cu 10 cm este de 2,4 m; Suma lungimii fragmentelor (carotelor) recuperate din foraj cu lungimea mai mare sau egală cu 5 cm este de 1,5 m; Gresia prezintă stratificație evidentă; Gresia prezintă diaclaze de calcit.

10. 
Componenta seismică a împingerii active pe peretele de susţinere provenită din greutatea proprie a pământului este: